Bad Pyrmont: Grossbrand Hufeland-Bad
W październiku 1999 r. w miejscowości Bad Pyrmont (niemiecki powiat Hameln-Pyrmont) w nocy wybuchł pożar obiektu wypoczynkowego``Hufeland Bad''. Pożar bardzo szybko zniszczył budynek. Szkody oszacowano na 20 mln DM. Przedstawiono przebieg akcji ratowniczo-gaśniczej, którą utrudniały złe warunki pogodowe. Wymieniono podejrzewane przyczyny pożaru, m.in. podpalenie.
K. Vogt, F.W. Thies.
Keywords: Budownictwo użyteczności publicznej; Pożary; Akcja ratowniczo-gaśnicza