Requirements of the fireboat of the future
Przedstawiono znaczenie szkoleń i tworzenia elitarnych jednostek ratownictwa wodnego. Omówiono konieczność przystosowania się w przyszłości służb pożarniczych do wykorzystywania statków pożarniczych.
H. Stewart.
Keywords: statki pożarnicze; sprzęt specjalistyczny