Thermoplastic Polyurethanes as Carbonization Agents in Intumescent Blends. Part 1: Fire Retardancy of Poly propylene/Thermoplastic Polyurethane/Ammonium Polyfosphate Blends
Opisano modyfikację technologiczną powłok pęczniejących poprzez wprowadzenie specjalnego typu środków zwęglających, pochodnych termoplastycznych poliuretanów.
M. Bugajny, Bras Michel Le, Serge Bourbigot, F. Poutch, J-M. Lefebvre.
Keywords: Środki ogniochronne; Tworzywa sztuczne; Badania pożarnicze; Pianki poliuretanowe