Fire safety standards for the 21st century
Brytyjski Instytut Normalizacyjny (British Standards Institution) rozpoczął prace nad rozwojem nowych norm z zakresu bezpieczeństwa pożarowego budynków. Autor opisuje podstawy i rozwój standardów rozpoczynając od BS 9999.
G. Evans.
Keywords: Normalizacja; Bezpieczeństwo pożarowe; Budynki