Baring all
Przedstawiono badania laboratoryjne dotyczące odporności ogniowej konstrukcji stalowych. Przeprowadzono dwa rodzaje testów: test Cardingtona i tzw. test obserwacyjny.
G. Newman.
Keywords: Konstrukcje stalowe; Odporność ogniowa; Badania pożarnicze