Dry hydrants and static water supplies
Większość obszarów na terenie USA nie jest dostatecznie zaopatrzona w hydranty lub brak jest dostępu do wody. Przedstawiono główne punkty źródeł wody, normy dotyczące hydrantów nienawodnionych oraz korzystanie z naturalnych źródeł wody.
Michael Hanley, Dick Murchison.
Keywords: hydranty; Technika pożarnicza; Zaopatrzenie w wodę