Protecting buildings from chemical and biological attack
Omówiono przebieg konferencji dotyczącej odpierania ataków (m. in. terrorystycznych), chemicznych i biologicznych. Opisano działania czynników chemicznych i biologicznych. Przedstawiono program ochrony przed atakami.
Norman J. Glover.
Keywords: Zagrożenia chemiczne; Atak terrorystyczny; Budynki; Zagrożenia biologiczne; Broń chemiczna; Zagrożenia toksyczne