Schadensbekämpfung bei Brand und Kollision von Reisein Tunnelanlagen der DB AG
Przedstawiono przebieg ćwiczeń przygotowanych przez niemiecką kolej i poszczególne organizacje odpowiedzialne za bezpieczeństwo ludzi. Omówiono scenariusz zdarzeń i stosowanie środków mających na celu zmniejszenie szkód wskutek pożaru i kolizji.
Tł .tyt.: Ograniczenie szkód w wyniku pożaru i kolizji pociągu w tunelu
Keywords: Transport kolejowy; ćwiczenia ratownicze; tunele; scenariusz zdarzeń