Brandschutz im Kosovo: Chance für einen geordneten Neubeginn
Wskutek wojny w Kosowie struktura organizacyjna tamtejszej straży pożarnej uległa zniszczeniu. W artykule przedstawiono sytuację ochrony przeciwpożarowej w Kosowie oraz powolne odbudowywanie straży pożarnej w obliczu nowej sytuacji.
Volker Meyer.
Keywords: Organizacja straży pożarnych; Ochrona przeciwpożarowa