Double the height, not double the risk
Opisano sposób zabezpieczenia instalacjami tryskaczowymi wysokich palet w magazynach cieczy palnych. Sposoby zabezpieczenia zanalizowano w oparciu o normę NFPA 30. Szczegółowo omówiono przeprowadzone testy mające na celu ocenę skuteczności tryskaczy w warunkach wysokiego składowania. Przedstawiono propozycje zmian w normie NFPA 30.
D.P. Nugent.
Keywords: Tryskacze; magazyny; ciecze