Erdbeberzeinsatz Türkei
W sierpniu 1999 r. w zachodniej Turcji w mieście Izmit szwajcarskie służby ratownicze przeprowadziły akcję ratowania ofiar trzęsienia ziemi. Opisano przebieg akcji.
U. Ludescher.
Keywords: Trzęsienie ziemi w Turcji (1999); Współpraca międzynarodowa; Klęski żywiołowe; akcja poszukiwawczo-ratownicza