Gasexplosion in Metzingen
Przebieg akcji ratowniczo-gaśniczej po wybuchu gazu w budynku mieszkalnym. Warunki akcji były utrudnione ze względu na silny mróz (-18oC). Przedstawiono wykorzystane środki techniczne i ratownicze. Przyczyną wybuchu było rozerwanie się rury.
Hartmut Holder.
Keywords: Budownictwo mieszkaniowe; Wybuchy; Warunki atmosferyczne; Gaz ziemny