Complex smoke control issues and the role of CFD
Bezpieczeństwo budynków wysokich typu "atrium" jest bardzo złożone i wymaga szczegółowej analizy w zakresie ochrony przeciwpożarowej. Artykuł przedstawia zabezpieczenia wentylacji oddymiającej i cieplnej. Efektywna wentylacja dużych obszarów atrium jest możliwa dzięki zastosowaniu modelu CFD, stanowiącego część programu kompleksowego JASMINE.
S. Miles.
Keywords: budowle atrialne; Obliczeniowa mechanika płynów; Zabezpieczenie przeciwpożarowe; Budynki wysokie; Wentylacja