Risks to fire fighters?
Przedstawiono różne rodzaje ryzyka i zagrożeń spowodowanych szybami wentylacyjnymi. Opisano znaczenie normy BS 5588 cz.5. 1991 w przestrzeganiu bezpieczeństwa pożarowego w budynkach zwłaszcza w projektowaniu urządzeń ochrony przeciwpożarowej.
G. Horton.
Keywords: Zagrożenia pożarowe; Budynki; Wentylacja