When the curtain falls
We wrześniu 1999 r. prawie 1300 osób ewakuowano z Cambridge Theatre w Covent Garden w Londynie. Przyczyną ewakuacji był gęsty dym powstały podczas pożaru. Pożar rozprzestrzeniał się na sąsiednie budynki. Zostały one bardzo zniszczone pomimo sprawnej akcji ratowniczo-gaśniczej. Artykuł przedstawia przebieg akcji.
A. Hayes.
Keywords: Teatry (budynki); Pożary; Ewakuacja