Stavropol'e: kontrasty błagodatnogo kraja
Omówiono organizację straży pożarnej kraju Stawropolskiego, działania straży względem republik sąsiadujących ze Stawropolem (Kabardia-Bałkaria, Czeczenia, Karaczajo-Czerkiesja, Osetia Północna) oraz środki ostrożności związane z wojną w Czeczenii. Statystyka dotyczące działań operacyjnych w latach 1997-1998.
V. Titkov.
Keywords: Organizacja straży pożarnych