So realitätsnah wie möglich ausbilden
Główną myślą Krajowej Szkoły Pożarniczej niemieckiego landu Badenii-Wirtembergii jest wysokiej jakości szkolenie adeptów pożarnictwa. Opisano różne scenariusze, w których uczestnicy biorą udział w prawdziwych akcjach ratowniczo-gaśniczych.
F.-P. Cramer.
Keywords: Szkolenie; Akcja ratowniczo-gaśnicza