Feuerwehren und Bevölkerungsschutz
Szwajcarska straż pożarna nie ma problemów z wykorzystaniem środków należących do różnych kantonów. Wszystko jest zintegrowane. Przedstawiono organizację straży pożarnej w obrębie różnych kantonów, współpracę z ochroną (obroną) cywilną, wykorzystanie środków, koszty związane z finansowaniem takiej organizacji.
M. Notter, K. Steiner.
Keywords: Współdziałanie służb; Organizacja straży pożarnych; Ochrona ludności; Obrona cywilna