Making a move on fire
W 1990 roku spłonęło 186 budynków handlowych (magazynów, sklepów, supermarketów). Pożary spowodowały straty na blisko 10 bln. funtów. Autor artykułu wyjaśnia nowe zasady bezpieczeństwa i technologię przeciwpożarową zgodnie ze standardami ISO.
P. Evans.
Keywords: Budownictwo użyteczności publicznej; Bezpieczeństwo pożarowe; straty popożarowe