London firefighters' response to Paddington train crash
W dniu 5 października 1999 r. wydarzył się bardzo poważny i niebezpieczny wypadek kolejowy. Dwa pociągi zderzyły się ze sobą powodując śmierć pasażerów. Katastrofa miała miejsce nma stacji Paddington w zachodnim Londynie. Opisano skutki wypadku i przebieg akcji ratowniczo-gaśniczej.
S. Hoffman.
Keywords: Wypadki kolejowe; Transport kolejowy; Londyn (Wielka Brytania)