Heat transfer in thin fibrous materials under high heat flux
Omówiono model przenoszenia ciepła poprzez dwa ognioodporne włókna Nomex IIIA i Kevlar/PBI, pod wpływem strumienia ciepła o wysokiej mocy. Odporność termiczną (TPP) badano zgodnie z ASTM D4108, termiczną analizą różnicową (TGA) i przy pomocy kalorymetru scanningowego (DSC)
David A. Torvi, J.D. Dale.
Keywords: Skaningowa kalorymetria różnicowa; włókna; Tworzywa sztuczne; Badania pożarnicze; Ciepło/wydzielanie ciepła; Symulacja