1998 large-loss fires and explosions
Około 2 mln. pożarów w USA w roku 1998 spowodowało straty oszacowane na ok. 9 bln. dolarów. Wśród tych pożarów 55 było największych i bardzo niebezpiecznych. Podano przyczyny pożarów, działanie systemów wykrywania i gaszenia pożarów oraz statystyczne miejsca występowania pożarów. W załączniku podano pożary w poszczególnych stanach USA oraz straty spowodowane przez pożary.
S.G. Badger.
Keywords: straty popożarowe; Wybuchy; Pożary