Formation of hazardous compounds by unwanted reactions in industrial accidents
Tzw. "niechciane reakcje" (unwanted reactions) mogą być przyczyną wtórnych efektów takich jak pożar i wybuch lub chemiczne efekty tworzenia się i wydzielania niebezpiecznych produktów reakcji. Omówiono kryteria identyfikacji warunków, które mogą doprowadzić do powstania wtórnych niebezpiecznych związków.
Valerio Cozzani.
Keywords: Substancje niebezpieczne i szkodliwe; Awarie przemysłowe