Technologie redukcji ujemnych wpływów terminali, baz i stacji paliw ropopochodnych na środowisko
W artykule przedstawiono metody i technologie likwidacji zanieczyszczeń substancjami ropopochodnymi środowiska gruntowo-wodnego terenów związanych z terminalami, bazami i stacjami paliw ropopochodnych.
J. Zieńko.
Keywords: Stacje benzynowe; Ochrona środowiska; skażenie środowiska; Substancje i produkty ropopochodne; Dekontaminacja