Raport bezpieczeństwa - dlaczego, dla kogo, kiedy?
Omówiono problem dotyczący występowania wielkich awarii przemysłowych z udziałem substancji niebezpiecznych. Głównym celem tego rozporządzenia jest zapobieganie wypadkom przemysłowym i co za tym idzie - zapobieganie stratom.
Adam S. Markowski, B. Tryc, J.M. Boguszewski.
Keywords: Substancje niebezpieczne i szkodliwe; przepisy; raport bezpieczeństwa; Awarie przemysłowe