A theory for quasi-steady single-step thermal degradation of polymers
Podano główne zależności analityczne wiążące się z quasi-stacjonarną teorią rozkładu termicznego polimerów. Opisano nowy model degradacji ciała stałego. W modelu wykorzystano równania kinetyczne i pochodne tych równań dla obliczenia temperatury powierzchni i szybkości ubytku masy polimeru. Rozkład badano w różnych mocach zewnętrznego strumienia ciepła.
J.E.J. Staggs.
Keywords: Rozkład termiczny; Badania pożarnicze; Polimery