Sniffer dogs
Opisano działania ratownicze, w których wykorzystywane są psy. Najbardziej przydatne są młode labradory. Nadają się szczególnie do zadań polegających na wykrywaniu śladów paliwa wykorzystanego w podpaleniu. W celu ochrony psów przed zranieniem, szczególnie podczas akcji poszukiwawczych w rumowiskach domów, zakłada się im specjalne ochroniacze na łapy.
Tł .tyt.: Psy wykorzystywane w akcjach ratowniczych
Keywords: Psy ratownicze