Research in protective clothing for firefighters: state of the art and future directions
Artykuł zawiera opis wyników badań ubrań ognioochronnych dla strażaków. Rozważono transfer wilgoci przez ubranie, zatrzymywanie ciepła, kryteria oceny ubrań, chemiczne ubrania ochronne i model przenoszenia ciepła przez ubranie.
David A. Torvi, George V. Hadjisophocleous.
Keywords: Badania pożarnicze; BHP; Odzież ochronna; Odzież ochrony termicznej