Predicting heats of combustion and lower flammability limits of organosilicon compounds
W artykule przedstawiono empiryczne równania umożliwiające obliczenie ciepła spalania i dolnych granic zapalności 105 substancji będacych pochodnymi silikonowymi związków organicznych.
Fu-Yu Hshieh.
Keywords: Badania pożarnicze; substancje pochodzenia organicznego; spalanie