Foam follows function: The Tremonia and Wattenscheid trials
Przedstawiono wyniki badań dwóch obszernych testów z zakresu efektywności środków pianotwórczych klasy A. Badania przeprowadzono na dwóch poligonach doświadczalnych: Tremonia i Wattenscheid w Dortmund. Badania miały na celu określenie stężenia piany czasu gaszenia (w minutach), interwencji środka pianowego po zapaleniu oraz typy metod gaśniczych.
Vries H. De.
Keywords: badania; Środki gaśnicze pianotwórcze