A two dimensional model of heat transfer across a fire retardant epoxy coating subjected to an impinging flame
Przedstawiono wyniki badań dotyczące przepływu ciepła w modelu dwuwymiarowym poprzez epoksyd pokryty zabezpieczeniem ognioochronnym. Model rozwijał się w danej temperaturze i na powierzchni mniejszej od badanego materiału, wystawionego na działanie płomienia. Model testowano dla dwóch różnych powłok znajdujących się w tych samych warunkach. Wyniki badań.
A. Bhargava, G.J. Griffin.
Keywords: Badania pożarnicze; Tworzywa sztuczne; Zabezpieczenia ogniochronne; Płomień