CFD fire simulations with four turbulence models and their combinations
Przetestowano cztery modele turbulencyjne i ich kombinacje przy współudziale programu symulacji pożaru CFD (Computational Fluid Dynamics). Modele stanowiły model algebraiczny, model standardowy, model niskiej liczby Reynoldsa oraz model mieszany z wielokrotnymi poprawkami. Zbadano również system mieszanego modelu turbulencji (MTMS) z innymi modelami turbulencj i zlokalizowanych w różnych miejscach. Wyniki badań.
W.K. Chow, W.K. Mok.
Keywords: Badania pożarnicze; Obliczeniowa mechanika płynów; Symulacja; turbulencja