Fire testing in the next millennium
Omówienie testów standardowych ISO i ich klasyfikacji. Testy dotyczą reakcji z ogniem różnych konstrukcji budowlanych. Przedstawiono podstawowy i stosowany na szeroką skalę w Europie test laboratoryjny.
Drew Smith, R. Colwell, S. Colwell.
Keywords: Konstrukcje budowlane; Normalizacja; Badania pożarnicze