Integrated systems an evolution in building control
Pojęcie "zintegrowane systemy" wprowadzono dla obiektów przemysłowych. Dla innych budynków stosoje się pojęcie "systemy zarządzania budynkami" - BMS (wentylacja, rejestracja temperatury, rejestrator zdarzeń, detektory dymu, system alarmowy)
B. Ennals.
Keywords: Budynki; Systemy zabezpieczenia przeciwpożarowego