Introduction to the basics of fire suppression
Artykuł przedstawia podstawy gaszenia od teorii do praktyki. Omówiono różne typy środków gaśniczych, od gazowych poprzez aerozole i suche proszki.
T.R. Nichols.
Keywords: Środki gaśnicze i neutralizujące; technika gaszenia pożarów