European harmonisation: euroclasses and the single burning item (SBI) test
Opisano nowy europejski system testowania i klasyfikacji materiałów budowlanych zgodnie z dyrektywą Komisji Konstrukcyjnej (CPD). Propozycja nowej klasyfikacji ``euroklasy'' jest zgodna z ustawodawstwem poszczególnych krajów Unii Europejskiej.
Drew Smith.
Keywords: Materiały budowlane; spalanie; Pożary - rozprzestrzenianie się