Automatic fire detection - friend or foe?
Zanalizowano problem skuteczności działania czujek dymowych. Szczegółowo omówiono różnice w działaniu czujek jonizacyjnych i optycznych z uwzględnieniem wpływu technologii sygnalizacji na czas zadziałania czujki. Analiza możliwości błędnych wskazań czujek.
A. Morgan.
Keywords: Czujki dymu; Urządzenia sygnalizacji pożarowej; Automatyka