The quantification of the risk of fire spread within a building
Artykuł jest przedrukiem referatu zaprezentowanego na konferencji "Bezpieczeństwo pożarowe", która odbyła się w Edynburgu w 1998 r. Przedstawiono ilościową analizę ryzyka pożaru w budynku. Omówiono dane wyjściowe analizy oraz prawdopodobieństwo wypadków zwiększających możliwość zaistnienia pożaru.
R.J. Connolly.
Keywords: Pożary - rozprzestrzenianie się; Budynki; Analiza ryzyka