The building fire performance evaluation methodology
Przedstawiono analizę ryzyka pożaru w budynku. Opisano metodę opracowaną przez Ośrodek Badawczy Bezpieczeństwa Pożarowego (Centre for Fire Safety Studies) Instytutu Politechnicznego Worcester (USA). Metoda jest powszechnie stosowana w USA. Wymieniono podstawowe składniki tej metody.
G. Winkworth.
Keywords: Analiza ryzyka; Bezpieczeństwo pożarowe; Budownictwo użyteczności publicznej