Wildland firefighting
Omówiono podstawowe zasady działań taktycznych w czasie pożarów masowych w Wielkiej Brytanii. W załączniku podano wykaz opracowań dotyczących pożarów masowych, które wydarzyły się na świecie w okresie ostatnich pięciu lat.
P. Young.
Keywords: Taktyka walki z pożarami; Pożary masowe