When are sandwich panels safe in fire. Part 3
Trzeci artykuł poświęcony płytom warstwowym. Omówiono zachowanie się płyt warstwowych w 3-ch różnych scenariuszach pożarowych. Zanalizowano metody testowe stosowane przy badaniu palności płyt BS476 cz. 22, ISO 9705, LPC 1181. Sprecyzowano wymagania przeciwpożarowe stawiane płytom wg standardów brytyjskich. Graficzne schematy testów i sposoby rozprzestrzeniania się płomienia w różnych budowlanych układach użytkowych.
G. Cooke.
Keywords: Konstrukcje budowlane; Budownictwo; Badania pożarnicze; Palność