Critical incident stress Debriefing
Omówiono wpływ aktu terroryzmu na powstanie dużego stresu osób przebywających w miejscu jego zaistnienia. Podano przykłady wyników ankiet, w których pytania dotyczyły stanu emocjonalnego osób biorących udział w akcjach zwalczania terroru oraz ich poglądów na temat strategii działań interwencyjnych.
R. Franshawe.
Keywords: Psychologia; Terroryzm; Stres