Forest fires in the Republic of Croatia
Raport dotyczący pożarów lasów w roku 1998 w Chorwacji. Przedstawiono organizację służb pożarniczych w Chorwacji, mapę pożarów oraz działania operacyjne "tramuntana" - gaszenie pożarów lasów.
N. Szabo.
Keywords: Taktyka walki z pożarami; Pożary; Lasy