Adapting apparatus for high-water rescue and evacuation
Przedstawiono zasadę działania i dane techniczne specjalnego pojazdu pożarniczego "Storm fighter" przeznaczonego do ratowania i ewakuowania poszkodowanych podczas powodzi. Opisano wyposażenie pojazdu w sprzęt oraz jego zastosowanie.
William Hayden.
Keywords: Pojazdy specjalne; Ratownictwo; Powódź; Klęski żywiołowe; Technika pożarnicza