Upward flame spread on composite materials
Przedstawiono trzy modele rozprzestrzeniania się płomienia po materiale warstwowym (ester winylu). Podstawową daną wejściową wprowadzoną do modelu była kinetyka generacji ciepła otrzymywana przy strumieniu ciepła niższym od krytycznego strumienia, przy którym następuje samozapłon.
T.J. Ohlemiller, Thomas G. Cleary.
Keywords: Badania pożarnicze; Symulacja; Płomień