Use of heat release rate to predict whether individual furnishings would cause self propagating fires
W szczegółowy sposób zanalizowano warunki samorozprzestrzeniania się pożaru poprzez pojedyncze meble oraz stan prawny dotyczący klasyfikacji palności materiałów palnych i układów materiałów. Omówiono testowe metody badań palności.
Marcelo M. Hirschler.
Keywords: Badania pożarnicze; meble; HRR; Materiały palne; Palność