Modeling on burning of large-scale vertical parallel surfaces with fire - induced flow
W artykule opisano numeryczną metodę, która umożliwia określenie szybkości spalania w warunkach pożarowych dwóch równoległych ścian z polimetakrylanu metylu (PMMA). W modelu wykorzystano jako dane wyjściowe szybkość pirolizy ścian, przepływy wyporowe oraz równania transportu masy, momentu i entalpię. Oszacowano strumień ciepła promieniowania, który transportowany jest do płonącej ściany.
H.Y. Wang, P. Joulain, J.M. Most.
Keywords: Badania pożarnicze; Warunki pożarowe; Symulacja