Implementation of performance-based fire codes - Buchanan, Andrew H.
Analiza skutków zmian, które zostały wprowadzone do przepisów wiążących się z bezpieczeństwem pożarowym budynków w Nowej Zelandii. Nowe przepisy weszły w życie w 1991 r. ("Building Act"). Zmiany dotyczyły przede wszystkim: dróg ewakuacyjnych, bezpieczeństwa strażaków, zapobiegania przerzucania się pożarów na sąsiednie budynki, zabezpieczenia środowiska przed skutkami pożarów.
Andrew H. Buchanan.
Keywords: Budynki; Bezpieczeństwo pożarowe; przepisy; drogi ewakuacyjne; Nowa Zelandia