Brand im Kinderzimmer. Keine Chance zur Rettung von vier Kindern
Podczas pożaru mieszkania w Ludwigshafen n/Renem zginęło czworo dzieci. Nie było żadnej szansy na ich uratowanie, pomimo tego, iż akcję ratowniczo-gaśniczą przeprowadzono natychmiast. Przedstawiono przebieg akcji. Przyczyną pożaru była prawdopodobnie eksplozja telewizora. Opisano przyczyny niemożności uratowania dzieci. Podano argumenty dotyczące zainstalowania systemów alarmowych w blokach mieszkalnych na terenie Niemiec.
Ernst-Peter Döbbeling.
Keywords: Pożary wewnętrzne; wypadki śmiertelne; dzieci; Pożary; Żłobki i przedszkola; Budownictwo mieszkaniowe