The search for flight 1420
Podczas złych warunków pogodowych uległ katastrofie samolot. Katastrofa miała miejsce na lotnisku krajowym Little Rock w dniu 1-go lipca 1999 r. W artykule opisano przebieg akcji ratowniczo-gaśniczej, sposób komunikowania się jednostek ratowniczych i współdziałanie służb pożarniczych, medycznych i ARFF (służb lotniczych). Przedstawiono wykorzystane środki gaśnicze. Przyczyną wypadku była nieprawidłowa łączność między pilotem samolotu a wieżą kontrolną.
M. Conroy.
Keywords: Katastrofy powietrzne (lotnicze); Akcja ratowniczo-gaśnicza; Transport lotniczy